Vymočil se na dveře, na kameře je důkaz a další ...

Muže (60), který pomočil školní vrata na ulici Pontassievská, viděla obsluha kamer.
 
 
 

Hlídka ho nalezla podle daného popisu, byl pod vlivem alkoholu, a ač se strážníky komunikoval, přesto nedokázal věrohodně prokázat svoji totožnost. Jelikož byl podezřelý ze spáchání přestupku proti veřejnému pořádku, byl předveden na Policii ČR ke zjištění totožnosti. Dechová zkouška se u podnapilého ani po několika pokusech nezdařila z důvodu jeho neschopnosti zkoušku vykonat. Případ byl odeslán ke správnímu orgánu.

  

Měl slabou chvilku. Chtěl skočit z mostu

Policie ČR si vyžádala asistenci Městské policie Znojmo v pátek v podvečer na železniční most přes řeku Dyji k muži, který chtěl ukončit život skokem z mostu. Hlídky společně směřovaly na železniční most, kde se nacházely dvě osoby. Muž (43) se držel zábradlí mostu a žena jej držela oběma rukama za tělo. Muž s hlídkami spolupracoval a komunikoval. Důvodem byla jeho slabá chvilka, proto chtěl život ukončit. Zdravotnická záchranná služba jej převezla do nemocnice.

 

Rušili noční klid a na strážníky byli agresivní

V neděli po půlnoci přijal velitel stálé služby oznámení na rušení nočního klidu na ulici Dolní Česká. Na místě se nacházela skupinka a některé z těchto osob na sebe hlasitě křičely a rušily noční klid. Strážníci jim ihned po vystoupení z vozidla sdělili, ať se zklidní a nenarušují noční klid. Muž (44) se ženou (40) se odmítli zklidnit, intenzita jejich hlasu se zvyšovala a začali být verbálně agresivní i vůči strážníkům, opakovaně do nich i strčili. Strážníci použili zákonné výzvy „jménem zákona“, kterých neuposlechli. Žena ve svoji agresivitě a nespolupráci se strážníky pokračovala a muž se dokonce pokusil o napadení strážníka, v čemž mu strážníci zabránili. Oba dva nakonec skončili v poutech na obvodním oddělení PČR, kde se nakonec zklidnili. Orientační dechovou zkouškou bylo ženě naměřeno 1,70 ‰ a muži 1,37 ‰ alkoholu v dechu. Případem se bude zabývat příslušný správní orgán.

  

Strážníci převezli koťata do útulku

Plastovou bedýnku se šesti koťaty přinesla na služebnu Městské policie Znojmo občanka v neděli dopoledne. Nalezla je položené u kontejnerů za hypermarketem Kaufland na ulici Palliardiho. Strážníci koťata převezli do útulku pro opuštěné psy a kočky v Načeraticích.

 
Bc. Eva Smutná


06.12.2023